Image by Geran de Klerk

Wie zijn we?

#EndEcocideBelgium is een burgerinitiatief dat burgers, ouders, NGO's, verenigingen en andere actoren uit het maatschappelijk middenveld samenbrengt rond de strafbaarstelling van ecocide en de erkenning van de rechten van de natuur.

Wij geloven dat het strafrecht een doeltreffend instrument is om de  grootschalige vernietiging van ecosystemen  (ecocide) een halt toe te roepen.

End Ecocide Belgium vertegenwoordigt Stop Ecocide International en End Ecocide on Earth in België.

 

End Ecocide Belgium werd opgericht door Patricia Willocq, na een  gesprek met Caroline Lesire over de toestand van onze planeet en de toekomst van onze kinderen, in samenwerking met Moeders in de weer.  

We werken nauw samen met Stop Ecocide International, in 2017 opgericht door de Schotse advocate Polly Higgins en milieuactiviste Jojo Mehta en met End Ecocide on Earth, opgericht door Valérie Cabanes.

_MG_3747.jpg

Polly Higgins

images.jpeg

Jojo Mehta

iu.jpeg

Valérie Cabanes

Ons team:

Wij zijn een jonge burgerbeweging geboren in juni 2021. Onze beweging krijgt de steun  van Olivier de Schutter, Françoise Tulkens en David Van Reybrouck, en is georganiseerd rond een harde kern burgers en juristen, waaronder Céline Charveriat, Siel Hoornaert, Caroline Lesire, Patricia WillocqOrian Boël, Tiffany CouneMae Lan Yan, Sandrine Hanon, Lino PaolettiBabs Verhoeve, Edwin Groenendijk en Chloé Mikolajczak,  

 

We zijn nog niet compleet.  We zijn nog op zoek naar experts, vertalers, content creators, digitale mediamanagers en IT-technische ondersteuning (Engels, Frans, Nederlands), om ons team te vervolledigen. Wij zijn allemaal vrijwilligers. 

.

Maar bovenal zoeken we enthousiaste en betrokken mensen!

Lijkt dit je wat, neem dan contact met ons op!

Onze partners